De Placenta

De placenta

De placenta is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in de buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Na de geboorte voorziet het je kindje nog steeds van bloed en voedingsstoffen zolang de navelstreng niet is uitgeklopt.

Dit ongelooflijke orgaan is speciaal ontworpen voor je baby, werkt als een geheel met de baby en is onderdeel van de zwangerschap en geboorte. De placenta verbindt de moeder met haar ongeboren kind, voedt de foetus continue een toevoer van essentiële zuurstof, voedingsstoffen en vitaminen via de navelstreng. Tijdens en na de geboorte verliezen vrouwen 1/8-1/10 van hun bloedvoorraad door het bloeden van de wond die onstaat door het loslaten van de placenta in de baarmoeder.

Bijna alle landzoogdieren eten de placenta direct op na de geboorte van hun jongen. Door de placenta te consumeren door de nieuwe moeder worden het verlies in stoffen weer aan gevuld met essentiële vetten, eiwitten, grote hoeveelheden ijzer en essentiële hormonen om wonden te helen en te helpen de lichaam zichzelf weer te herstellen na de geboorte.

Wanneer de placenta wordt gegeten merken veel nieuwe moeders bijna onmiddellijk verminderd bloeden, meer energie en snellere inkomen van de moedermelk. Ook zijn er vrouwen die hebben ervaren dat het hun hielp om om te gaan met de stemmingswisselingen als gevolg van o.a. de hormonale veranderingen die plaatsvinden na de geboorte.

Welke voedingsstoffen zijn er te vinden in de placenta ?

Stamcellen – stamcellen van het lichaam, deze kunnen vrijwel transformeren in elk type weefsel – van hersencellen tot bloedcellen. IJzer – essentieel voor zuurstofopname in de cellen. Vitamines B6 – helpt bij het maken van antilichamen. Vitamine E – voor genezing van beschadigde huidcellen. Oxytocine hormoon – het ‘liefdeshormoon’,  van essentieel belang voor het vergemakkelijken van de geboorte, borstvoeding, hechting en liefde. Er is ook aangetoond dat het een pijnonderdrukker is. Corticotropine-releasing hormoon ( CRH ) – verantwoordelijk voor het verminderen van stress. Cytokinen – fibroblasten die celstofwisseling genezing teweegbrengen en het vervangen van beschadigde cellen en weefsel. Gonadotrophin : de voorloper van oestrogeen, progesteron en testosteron. Prolactine : hormoon dat borstvoeding bevordert. TSH : verhoogt de energie en helpt bij het herstel van stressvolle gebeurtenissen. Cortisone : bestrijdt stress en opent energiedepots en beschermt tegen depressie. Interferon : stimuleert het immuunsysteem om te beschermen tegen infecties. Prostaglandines : hormoon dat anti – inflammatoire eigenschappen heeft. Hemoglobine : vult ijzertekort aan en geeft herstel bloedarmoede , een veel voorkomende aandoening postpartum. Urokinase remmende factor en factor XIII : stopt bloeden en bevordert wondgenezing. Gammaglobuline : immuumbooster die helpt beschermen tegen postpartum infecties.

Je kan de placenta zowel rauw als gecapsuleerd eten. Rauw kan je er een smoothie van maken of drogen en daarna capsuleren. Ook kan je de placenta via de Chinese geneeskunst eerst stomen en dan drogen en capsuleren.

Tinctuur – Van een klein stukje van de placenta kan ik ook een tinctuur maken door het 6 weken op alcohol te laten staan. De placenta daarna eruit zeven en dan houdt je een oneindig houdbare tinctuur over. Deze kan jij gebruiken bij emotionele schommelingen zoals bijv. bij de overgang.

Capsuleren?
Wil je dat ik jouw placenta voor je capsuleer, dan kan dat. Ik kom de placenta halen en neem de placenta dan mee naar huis om te stomen en/of te drogen.  De capsules kunnen worden op gehaald of ik kom ze brengen. Buiten een straal van 10 km komt er dan een kmvergoeding bij van 0,30ct per km.

De kosten voor het capsuleren zijn € 150,00. Tinctuur € 40,00

Tinctuur en capsules € 175,00

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s